'Hamidou Makalou krijgt contract bij RSC Anderlecht'

'RSC Anderlecht gaat jonge Malinese middenvelder vastleggen, contract ligt klaar'

27 augustus om 16:30

RSC Anderlecht heeft Hamidou Makalou op proef. De jonge Malinees heeft de kans gekregen zich te bewijzen en speelde vorige week al eens mee bij de beloftenploeg. Een contract zou inmiddels al klaarliggen.

Makalou is een 18-jarige defensieve middenvelder die tot voorkort in zijn thuisland speelde bij Guidars FC. De speler zou verschillende stages hebben afgewerkt en kreeg al een aanbod van de Oostenrijkers van RB Salzburg, maar dat hebben afgeslagen. Weinig verrassend zou ook Chelsea geïnteresseerd zijn in de speler.

De Malinees ging verleden week mee met de beloftenploeg van paars-wit naar een prestigieus jeugdtoernooi in Nederland. In de matchverslagen valt te zien dat Makalou tegen de jeugdploeg van Atlético Madrid meespeelde bij Anderlecht.

Volgens Africafoot wordt de deal voor het einde van de zomermercatie rondgemaakt: er zou voor Makalou in Brussel een contract klaarliggen van drie jaar. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.