Lang aangepakt door Van der Vaart en Van Basten

Lang met grond gelijkgemaakt door ex-Oranje-internationals: "Zich écht schamen"

27 augustus om 10:36
Laatste update: 27 augustus om 10:49

Rafael van der Vaart en Marco van Basten zijn niet te spreken over het gedrag van ex-Club Brugge-winger Noa Lang. De aanvaller reageerde teleurgesteld nadat Peter Bosz hem wisselde bij Almere City-PSV, waarna hij zowat alles wat op zijn weg stond omverliep.

"Ik heb het zelf ook gehad", aldus Van der Vaart, die hoopt dat Lang zich ooit gaat schamen voor zijn gedrag. "Op een gegeven moment word je wat ouder. Je krijgt kinderen, een vrouw, familie. Dan schaam je je ook een beetje. Ik denk dat hij zich echt gaat schamen als hij dit over vijf of zes jaar terugziet. Dat hoop ik althans. Je wordt gewisseld, bent net terug van een blessure, staat voor bij Almere City uit. Who cares? Dan schop je niet één keer iets om, maar drie keer. Bijna een hattrick. Dat is kinderlijk gedrag."

Van Basten vindt dat Lang met zijn gedrag een signaal afgeeft aan Bosz. "Ik vind het heel slecht", klinkt het bij Rondo van Ziggo Sport. "Hij is een heel goede voetballer en ik mag graag naar hem kijken. Hij is voor PSV ook een heel belangrijke speler. En juist daarom moet je dit niet doen. Want wat zegt dit? Eigenlijk zeg je tegen je trainer dat hij een boerenlul is. Dat is wat je zegt. Hij baalt omdat die trainer hem eruit haalt, die koekenbakker. Dat is wat je daarmee aangeeft. Dat vind ik een heel slecht signaal."

De oud-topspits is teleurgesteld in het gedrag van Lang. "Dat moet je er echt uitsnijden. Je moet kneiterhard zijn. Ik had gehoopt dat hij dit een beetje ontgroeid was. Dit is niet goed voor zijn medespelers, de club en voor hemzelf niet."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.