Van Basten over Lang (ex-Club Brugge) bij PSV

Van Basten over Lang (ex-Club Brugge): "Had gehoopt dat hij dat ontgroeid was"

26 augustus om 23:16

Ruud Gullit en Marco van Basten hebben zich geërgerd aan het gedrag van Noa Lang (ex-Club Brugge) afgelopen weekend. Rafael van der Vaart hoopt dat de PSV-aanvaller zich gaat schamen.

Lang werd in het duel met Almere City (1-7) na een uur spelen naar de kant gehaald. Onderweg naar de bank gooide hij tape van zich af, schopte hij tegen een microfoon van ESPN en trapte hij tegen een krat bidons. "Dit neigt naar: zolang alles gaat zoals hij het wil, is het oké. Zo niet, dan krijg je dit gedrag", stelt Gullit bij Rondo op Ziggo Sport. "Je moet met hem gaan praten en zeggen: dit kan echt niet."

Rafael van der Vaart herkent zichzelf in het gedrag van Lang. "Ik heb het ook gehad. Op een gegeven moment word je ouder, krijg je kinderen en een vrouw, noem maar op... Dan schaam je je ook een beetje. Ik denk - ik hoop - dat hij zich ook gaat schamen." Van der Vaart vertelt dat hij ooit onder Ronald Koeman heeft geweigerd om op linksbuiten te spelen.

"Je komt terug van een blessure, speelt uit tegen Almere en je staat voor... Who cares?", gaat Van der Vaart verder, erop doelend dat het Lang niet uit zou moeten maken dat hij naar de kant werd gehaald. "Dan schop je drie keer iets om, een hattrick bijna. Kinderlijk gedrag." Marco van Basten gaat nog een stap verder. "Ik vind het heel slecht."

Van Basten benadrukt dat hij graag naar Lang kijkt. "Maar wat zegt dit richting je medespelers? Eigenlijk zeg je: die trainer is een boerenlul, toch? Omdat die trainer, 'die koekenbakker', je eraf haalt. Dat vind ik een heel slecht signaal. Dat moet je eruit halen. Ik had gehoopt en gedacht dat hij dat ontgroeid was."