Cameron Puertas van Union SG naar Saudi Pro League

OFFICIEEL: Puertas is nieuwe ploegmaat van Casteels in Saudi-Arabië

26 augustus om 15:24

Cameron Puertas is voorgesteld als speler van Al-Qadsiah, de Saudische club waar ook Koen Casteels onder contract staat. Na iets meer dan twee succesvolle seizoenen verlaat de smaakmaker van Union Saint-Gilloise dus de Jupiler Pro League.

Voor Union gaat de kassa rinkelen: naar verluidt strijkt de club een bedrag van zo'n achttien miljoen euro (inclusief bonussen) op voor Puertas. De Unionisten betaalden in januari 2022 iets meer dan een miljoen euro aan zijn vorige werkgever Lausanne-Sport. 

Ook ploegen uit Italië, Duitsland en Engeland zouden interesse hebben getoond in Puertas, maar de aanvallende middenvelder heeft nu dus toch voor een lucratief avontuur in het Midden-Oosten gekozen.

Puertas gaat voor de aankomende drie jaar vijf miljoen per jaar verdienen. Behalve Casteels staan bij Al Qadsiah ook Real Madrid-legende Nacho en Pierre-Emerick Aubameyang op de loonlijst bij de club die dit seizoen na een jaar op het tweede niveau weer in de Saudi Pro League actief is.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.