'Club Brugge zit met een probleem, er staat niemand op die het initiatief neemt'

30 augustus om 21:13
Laatste update: 30 augustus om 21:13

Club Brugge is er zondag in geslaagd een tweede overwinning op rij te boeken en haalde het met 1-2 van FCV Dender. Helemaal overtuigend was het toch niet en bij Tijd voor Voetbal, de voetbalpodcast van VoetbalPrimeur.be, ziet men toch een probleem bij de landskampioen.

Club Brugge begon nochtans sterk aan de partij tegen Dender en kwam al snel op een 0-2 voorsprong. De winst leek daarmee al zeker binnen, al werd het toch nog spannend en kwam Dender op 1-2 te staan en scoorde het in het slot zelfs bijna de gelijkmaker.

"Het zit bij de spelers zelf ook al in de hoofden", geeft Michiel Vercauteren aan. "Je zou denken dat ze de match na de 0-2 onder controle kunnen houden, maar je voelde die aansluitingstreffer al aankomen en na de 1-2 zag je de paniek bij Club Brugge helemaal toeslaan. Ze kruipen telkens achteruit en geven gewoon te veel kansen weg. Voor het vertrouwen doe je daarmee ook alweer geen goede zaak", klinkt het.

Hoofdredacteur Daan Slingers ziet ook dat het niet de eerste keer is dat Club Brugge nog in de problemen komt. "En dat is toch wel opvallend. Het is zo verrassend dat er na de 0-2 niemand bij Club Brugge opstaat of het initiatief neemt om toch nog op zoek te gaan naar die derde goal. Nu leek het alsof ze na die 0-2 nog zeventig minuten gingen wachten tot het einde van de wedstrijd."

Een nieuwe Ruud Vormer
Adjunct-hoofdredacteur Glenn Schrader merkt daarbij op dat Club Brugge dan misschien wel een nieuwe Vormer kan gebruiken. "Het is een cliché, maar na Vormer hebben ze inderdaad nog geen tweede Vormer gevonden", pikt Slingers daarop in. "En dat blijft toch een probleem omdat Vormer in zijn topjaren bij Club Brugge echt goed was. Club Brugge heeft zo iemand op dit moment gewoon niet."

Ook Nicky Hayen krijgt al wat kritiek na de mindere prestaties dit seizoen. "Maar dat is toch overdreven", geeft Schrader nog aan. "Dit seizoen krijgt hij Club Brugge misschien niet naar zijn hand, maar dat deden de trainers in het verleden ook niet. De problemen die ze nu kennen, kenden ze onder Hoefkens, Deila en Parker ook al. Dan ligt er toch eerder een probleem bij de spelerskern", besluit hij nog.

Verder in Tijd voor Voetbal worden de sterke seizoensstart van Lucas Stassin, de mindere resultaten van Royal Antwerp FC en de vele VAR-fases besproken. Ook is er even aandacht voor Leandro Trossard en nog veel meer.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.