Voormalig trainer Sven-Göran Eriksson op 76-jarige leeftijd overleden

Voormalig trainer Sven-Göran Eriksson op 76-jarige leeftijd overleden

26 augustus om 14:15
Laatste update: 26 augustus om 14:39

Sven-Göran Eriksson is op 76-jarige leeftijd overleden. De Zweedse ex-trainer kampte met alvleesklierkanker en is aan deze ziekte overleden. Dat meldt de Britse omroep BBC.

Eriksson overleed maandagochtend in het bijzijn van zijn naasten. De voormalig trainer leed de afgelopen jaren aan de terminale ziekte alvleesklierkanker.

Eriksson was niet zomaar een trainer. In zijn thuisland stond Eriksson aan het roer van IFK Göteborg. Daarmee wist hij tegen alle verwachtingen in de UEFA Cup te winnen. Dat bleeft niet onopgemerkt door na dat succes volgde vele grote Europese clubs.

De Zweed stond aan het roer van Manchester City, Benfica, Leicester City, AS Roma en Lazio Roma. Daarnaast was Eriksson bondscoach van Ivoorkust, Mexico en de Filipijnen. Bovendien was de Zweed de allereerste buitenlandse bondscoach van Engeland.

Eriksson stond aan het begin van dit jaar nog op het veld. De ex-trainer leidde een onvergetelijke benefietwedstrijd tussen Ajax en Liverpool. Een prachtig voetbalafscheid voor de Zweed.