Arthur Vermeeren op huurbasis naar RB Leipzig

Vermeeren heeft transfer beet, Leipzig doet mysterieuze aankondiging

26 augustus om 18:35

De knoop is doorgehakt: Atlético Madrid huurt Arthur Vermeeren dit seizoen uit aan RB Leipzig. De Duitse club postte maandag een afbeelding met het silhouet van onze landgenoot en zo werd op enigszins mysterieuze wijze de overgang officieel. 

Bij de deal is ook een aankoopoptie inbegrepen, al leek het er eerder op dat die er niet zou komen. RB Leipzig heeft dat nu dus toch weten te bedingen. Daarmee lijkt het hoofdstuk Vermeeren bij Atlético Madrid definitief ten einde.

Bij Atléti speelde Vermeeren nauwelijks een rol onder trainer Diego Simeone. Nu krijgt hij bij Leipizig de kans om zich te bewijzen onder Marco Rose. Vermeeren wordt al de derde landgenoot die actief is bij de Duitse topclub, hij sluit zich aan bij landgenoten Loïs Openda en Maarten Vandevoordt.

De concurrentie op het middenveld bij Leipzig is echter stevig, met spelers als Xaver Schlager, Amadou Haidara, Nicolas Seiwald, Kevin Kampl en Assan Ouédraogo kan Vermeeren zijn borst natmaken.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.