El Khannouss verhuist van KRC Genk naar Leicester City

OFFICIEEL: Genk verliest smaakmaker El Khannouss aan Leicester

29 augustus om 21:31
Laatste update: 29 augustus om 21:33

Bilal El Khannouss heeft zijn gewenste transfer te pakken. De smaakmaker van KRC Genk gaat spelen in de Premier League bij Leicester City. Die club heeft de deal inmiddels officieel gemeld via de clubkanalen.

Eerder meldden bronnen al dat Leicester City een bod had neergelegd dat de tussen vijftien en twintig miljoen euro lag. Dat vond KRC Genk te weinig, de Limburgers mikten op een transfersom van rond de 35 miljoen euro voor hun spelmaker. Dat krijgt Genk niet. Het gaat naar verluidt om een bedrag van twintig miljoen euro plus bonussen. Bij Leicester heeft hij zijn handtekening gezet onder een vierjarig contract.

El Khannouss kwam in 2019 over van de jeugd van RSC Anderlecht naar KRC Genk. De middenvelder kwam tevens uit voor diverse jeugdelftallen van België en Marokko. Uiteindelijk viel de keuze op een interlandloopbaan voor Marokko, waarvoor hij al veertien interlands speelde. 

Voor Genk kwam hij in iets meer dan drie seizoenen tot 94 optredens in het eerste elftal. Daarin scoorde hij vier goals en gaf hij veertien keer een assist.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.