Degryse over Union en Antwerp: “Brasserietjes”

Degryse over Union en Antwerp: “Geen sterrenrestaurants, maar brasserietjes”

26 augustus om 09:28

Marc Degryse, analist voor Het Laatste Nieuws, ziet een duidelijke verandering in de Jupiler Pro League. Hij werpt vooral een blik op Antwerp en Union Saint-Gilloise. In zijn stuk merkte hij op dat deze clubs nu met een harde realiteit worden geconfronteerd. 

“Voor Union en Antwerp is het seizoen geslaagd als ze play-off 1 halen,” aldus Degryse. Volgens hem moeten beide clubs hun verwachtingen bijstellen nu ze van “sterrenrestaurants” zijn afgegleden naar “brasserietjes”, en zelfs daar teleurstellingen ervaren.

Degryse wijst op de financiële uitdagingen waarmee Antwerp te maken heeft, vooral na de noodgedwongen verkoop van Arthur Vermeeren aan Atlético Madrid. Deze transfer markeerde volgens Degryse het begin van een exodus van belangrijke spelers zoals George, Ejuke, Ekkelenkamp, en Wijndal. 

Hoewel Degryse positief verrast is door het voetbal onder de nieuwe coach Jonas De Roeck, twijfelt hij of De Roeck de nieuwe realiteit op lange termijn kan managen. “Veel meer dan een play-off 1-plaats zit er dit seizoen niet in,” zegt Degryse. Hetzelfde geldt volgens Degryse voor Union.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.