Mannaert spaart lof voor Daum niet: "Hij heeft Club Brugge uit het slop gehaald"

25 augustus om 17:00

Club Brugge heeft deze week afscheid moeten nemen van Christoph Daum, die op zeventigjarige leeftijd is overleden na een lange strijd tegen longkanker. Bij Blauw-Zwart houdt men ook enkel goede herinneringen over aan de Duitser.

Zijn periode bij Club Brugge was niet lang, hij was uiteindelijk iets minder dan een seizoen lang trainer van de club, maar hij maakte wel een enorme indruk. "Hij was een grote trainer, maar ook een grote persoonlijkheid", geeft voormalig Club Brugge-CEO Vincent Mannaert aan bij Het Laatste Nieuws.

De geboren winnaar, zoals Mannaert hem omschrijft, had ook een enorme impact op het Club Brugge van toen. "Hij heeft Club uit het slop gehaald en terug competitief gemaakt", vertelt Mannaert. "We werden meer en meer een machine en kwamen dat seizoen nog heel dicht bij de titel. Dat staat op zijn conto", aldus Mannaert.

Voor de voormalige CEO is het dan ook duidelijk dat Daum één van de trainers was die het meeste indruk op hemzelf heeft gemaakt. "Samen met Preud’homme is hij toch de trainer die de grootste impact heeft gehad", klinkt het nog.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.