Dender en Club Brugge eren overleden Christoph Daum

Dender en Club Brugge staan stil bij het overlijden van Christoph Daum

25 augustus om 13:37

Zondag namen Dender en Club Brugge het tegen elkaar op in de Jupiler Pro League. Beide clubs stonden stil bij het overlijden van Christoph Daum.

Eerder op de dag raakte bekend dat Daum overleden was aan longkanker. In het verleden was de Duitser actief in ons land als trainer van Club Brugge. In november van 2009 nam hij destijds over van Adrie Koster. Na een tweede plaats met Blauw-Zwart nam hij na één seizoen al afscheid van Club Brugge.

Zondag verschenen de spelers van Club Brugge met een rouwband op het veld. Voor de wedstrijd was er ter nagedachtenis van de Duitser ook een minuut stilte, die veranderde al snel in een minuut stilte.

Hein Vanhaezebrouck had ook mooie woorden over voor zijn voormalige collega. “Hij was een gentleman met KV Kortrijk heb ik er een paar keer tegen gespeeld. Daum is niet kampioen geworden bij Club Brugge, maar hij heeft er wel een organisatie neergezet. Er stond wel wat. Hij was zeker geen verkeerde keuze”, aldus Vanhaezebrouck bij DAZN.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.