Matchverslag KVC Westerlo - OH Leuven

KVC Westerlo en OH Leuven houden elkaar in evenwicht op drijfnat veld

24 augustus om 20:13
Laatste update: 24 augustus om 20:19

KVC Westerlo heeft op eigen veld niet kunnen winnen van OH Leuven. De ploeg van Timmy Simons kwam al vroeg op voorsprong, maar OHL had snel een antwoord. Zo stond al binnen twintig minuten de 1-1 eindstand op het scorebord in ’t Kuipje.

Bij Westerlo hield Simons nagenoeg vast aan de ploeg die onderuitging tegen KAA Gent. Nicolas Madsen vertrok naar het Engelse Queens Park Rangers en in zijn plaats stond Josimar Alcocer.

Vergeleken met de match van vorige week tegen Cercle voerde Óscar García twee wijzigingen door bij Oud-Heverlee Leuven, Siebe Schrijvers en Joël Schingtienne kwamen niet aan de aftrap. Hun vervangers waren Federico Ricca en William Balikwisha.

In de openingsfase hadden beide ploegen moeite de bal in de ploeg te houden, vooral OHL kwam erg slordig uit de kleedkamer. Na bijna een kwartier spelen slaagde Westerlo er voor het eerst in een goede aanval op de mat te leggen. Adedire Mebude kon afwerken op assist van Lucas Stassin: 1-0.

OHL was nu wakker geschud en amper vijf minuten later scoorde het de gelijkmaker. Balikwisha schoot raak via een Westerlo’s been en kon zijn eerste treffer in Leuvense dienst gaan vieren.

Na die 1-1 zakte het duel in en viel er tot aan de rust weinig te beleven. Een zeer vervelend moment was er nog voor OHL-verdediger Ewoud Pletinckx, die naar de kant moest met een nare blessure.

In de tweede helft hielp het weer niet mee, het veld werd door de aanhoudende regen steeds moeilijker bespeelbaar en dat deed de amusementswaarde niet ten goede. Beide ploeg waren slordig en gooiden het vooral op strijd.

Op twintig minuten voor tijd blunderde Sinan Bolat toen hij de bal bijna zelf binnen werkte, maar de Westerlo-keeper kwam met de schrik vrij. In de extra probeerde OHL nog een keer en zowaar viel bijna de 1-2. Konan N'Dri gaf Bolat het nakijken met zijn schot, maar zag de bal op de paal eindigen. Zo bleef het gelijk in Westerlo en moesten beide ploegen zich tevreden stellen met een punt.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.