Kevin de Bruyne scoort eerste seizoenstreffer voor Man City

De Bruyne heeft eerste seizoenstreffer te pakken, Faes verliest ondanks kopgoal

24 augustus om 18:05

Door een hattrick van Erling Haaland en treffer van Rode Duivels-kapitein Kevin De Bruyne heeft Manchester City ook de tweede Premier League-wedstrijd van het seizoen gewonnen. In Noord-Londen haalde Tottenham Hotspur ongenadig uit tegen Everton.

Manchester City - Ipswich Town: 4-1
Manchester City was zaterdagmiddag duidelijk te sterk voor promovendus Ipswich Town, dat nog wel brutaal op voorsprong kwam. Sammie Szmodics opende de score in het Etihad Stadium. Het antwoord van City liet niet lang op zich wachten. Erling Haaland, De Bruyne en weer Haaland scoorden in minuut twaalf, veertien en zestien.

Daarna hield Manchester City lange tijd zijn kruit droog, tot 89ste minuut. Haaland completeerde zijn eerste hattrick van het seizoen met een schot van buiten de zestien. Pep Guardiola liet de teruggekeerde Ilkay Gündogan nog invallen. Hij kwam vrijdag over van FC Barcelona.

Tottenham Hotspur - Everton: 4-0
Tottenham Hotspur maakte in eigen huis korte metten met Everton, dat met een 4-0 nederlaag terug naar Liverpool werd gestuurd. Heung-Min Son vertolkte een hoofdrol met twee goals. Yves Bissouma en Cristian Romero maakten de overige goals voor Spurs.

Fulham - Leicester City: 2-1
Ondanks een treffer van Wout Faes kon Leicester de goede openingsmatch van vorige week tegen Tottenham geen vervolg geven. Emile Smith Rowe en Alex Iwobi tekenden voor de doelpunten van Fulham en lieten de bezoekers zonder punten huiswaarts keer.