Vertonghen bij Anderlecht: “Vermijden dat hij twee maanden out is”

Riemer over Vertonghen bij Anderlecht: “Vermijden dat hij twee maanden out is”

24 augustus om 13:58

Jan Vertonghen zal waarschijnlijk pas na de interlandbreak op 15 september zijn rentree maken. De ervaren centrale verdediger van RSC Anderlecht zal dus zo goed als zeker ontbreken in de topper tegen Union Saint-Gilloise

Trainer Brian Riemer bevestigde dat Vertonghen sukkelt met een blessure die wel even zou kunnen duren. "We gaan zeker geen risico’s nemen", benadrukte Riemer, geciteerd door Het Laatste Nieuws

Vertonghen sukkelt met een blessure aan zijn achillespezen. Riemer gaf verder aan dat het belangrijk is om voorzichtig om te gaan met de revalidatie van Vertonghen. Hij wil dan ook voorkomen dat Vertonghen na een te vroege terugkeer opnieuw langdurig uitgeschakeld zou zijn. 

"We willen vermijden dat hij te vroeg terugkeert en nadien twee maanden langs de kant staat", verklaarde de coach. Vertonghen speelde nog mee tegen STVV en Antwerp, maar heeft sindsdien drie wedstrijden gemist door de blessure.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.