Club Brugge-CEO Madou: "Racisme of fascistisch gedrag zal ik nooit tolereren"

Club Brugge-CEO Madou: "Racisme of fascistisch gedrag zal ik nooit tolereren"

24 augustus om 08:30
Laatste update: 24 augustus om 08:36

Bob Madou betreurt de incidenten met de North Fanatics bij Club Brugge. De CEO van Blauw-Zwart geeft aan waar de grens ligt bij het supportersgedrag.

Madou benadrukt dat er een grens moet zijn bij het gedrag van fans. "Extreem supporteren hoort bij de volksclub die wij zijn, maar racisme of fascistisch gedrag zal ik nooit tolereren", vertelde de CEO van Club Brugge aan Het Laatste Nieuws.

De CEO is zich ervan bewust dat extremere fans juist dat beetje extra sfeer kunnen geven. "Ik ben ervan overtuigd dat sfeergroepen en onze extremere fans écht een verschil kunnen maken voor Club. Als men spreekt over een kolkend Jan Breydel...", zei Madou.

Madou geeft een voorbeeld van wat niet door de beugel kan en betreurt wat er tegen Standard is gebeurd. "Een veldbestorming mag in principe ook niet. Alleen is er binnen Club geen plaats voor extreemrechts gedrag. En was wat op Standard gebeurd is allesbehalve oké", aldus de CEO van Club Brugge.

Club Brugge gaat zondag op bezoek bij FCV Dender in de Jupiler Pro League.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.