Eupen en SK Beveren spelen gelijk, Francs Borains wint van Lokeren-Temse

Eupen en SK Beveren in evenwicht, Francs Borains met eerste driepunter

23 augustus om 23:06

In de Challenger Pro League werd het vrijdagavond gelijk tussen Eupen en SK Beveren. Beveren was twee keer op voorsprong gekomen, maar de thuisploeg sleepte een punt uit het voor. Lokeren-Temse kwam ook in actie en verloor op eigen veld van Francs Borains.

Eupen en Beveren wonnen allebeid hun eerste match van het seizoen en wilden de goede lijn dus doortrekken. Uitploeg Beveren begon sterk aan het duel en het was Ahmed Khatir die na twaalf minuten een hoekschop kon binnenkoppen. Amper twee minuut later was het alweer gelijk: Renaud Emond schoot een vrije trap fraai binnen.

Iets na het half uur kwam Beveren voor de tweede maal op voorsprong. Mathis Servais scoorde vanaf de rand van het strafschopgebied. Het bleek niet voldoende voor de winst. Halverwege de tweede helft scoorde Jerome Deom voor Eupen en bracht de eindstand op de borden: 2-2.

In de andere matchen stonden met SC Lokeren-Temse en Francs Borains twee nog puntloze ploegen tegenover elkaar. Le RFB lukte het vrijdagavond die nul weg te vegen. Al na vijf minuten bracht Adrian Troc de bezoeker op 0-1: een hoekschop-variant pakte prima uit en de debutant kan raakschieten.

Lokeren-Temse stelde daar weinig tegenover. Het had veel balbezit, maar deed er weinig mee. Zo bleef het na 90 minuten voetballen bij 0-1.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.