Kadioglu vertrekt van Fenerbahçe naar Brighton

'Here we go: Turkse EK-uitblinker voor tientallen miljoenen naar Premier League'

23 augustus om 18:45

De Turk Ferdi Kadioglu heeft zijn transfer naar Brighton & Hove Albion te pakken, zo meldt Fabrizio Romano. De Premier League-club betaalt een bedrag van ongeveer dertig miljoen euro aan Fenerbahçe voor de linksback.

Kadioglu had twee weken geleden al een persoonlijk akkoord bereikt met Brighton, dat nog tot een overeenstemming moest komen met Fenerbahçe over de transfersom. De Turks international wilde dolgraag de stap naar het zuiden van Engeland maken wegens het project. Hij gaat een vijfjarig contract tekenen bij Brighton.

Naar verluidt is Brighton-manager Fabian Hürzeler erg gecharmeerd van Kadioglu, die eerder werd bestempeld als een toptarget. De jonge trainer heeft bij het bestuur aangedrongen op de komst van de verdediger en zodoende ziet hij zijn wens in vervulling gaan.

In de laatste maanden werd Kadioglu, die uitstekend speelde op het voorbije EK, in verband gebracht met diverse Europese (top)clubs. In 2018 maakte de vleugelverdediger de overstap van NEC Nijmegen naar Fenerbahçe, waar hij uit is gegroeid tot een belangrijke steunpilaar. In Turkije liep zijn verbintenis nog door tot de zomer van 2026.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.