De Roeck blijft rekenen op Balikwisha en Keita: "Heel nuchter"

De Roeck blijft rekenen op Balikwisha en Keita: "Hij blijft daar heel nuchter onder"

23 augustus om 17:41

Michel-Ange Balikwisha en Mandela Keita leken op weg naar de uitgang op de Bosuil, maar tot nader order zijn zij nog steeds spelers van Royal Antwerp FC. Als het van Jonas De Roeck afhangt, blijft dat ook het geval. In tussentijd rekent hij volop op het duo.

Vorig weekend had De Roeck op het veld van Club Brugge zelfs een basisplaats weggelegd voor Keita, ondanks de transfergeruchten rond zijn persoon. Gebeurt dat tegen KV Mechelen opnieuw? "Daar moet ik nog eens over nadenken", lacht hij bij Het Nieuwsblad. Zaterdag pas krijgt zijn groep de opstelling te horen. Twijfelen aan Keita is hoe dan ook niet nodig. "We kennen zijn kwaliteiten. Hij kan de ploeg iets bijbrengen en we zijn tevreden over wat hij laat zien."

Spelen die transferverhalen dan niet in het hoofd van Keita? Niets van, verzekert De Roeck. "Hij blijft daar heel nuchter onder. En als hij opnieuw in de ploeg zou staan, dan is dat omdat hij de juiste man op die positie is", neemt hij de vlucht vooruit.

Ook Balikwisha lag goed in de markt, totdat een blessure hem enkele weken aan de kant zette. Daardoor lijkt er een streep gekomen door een mogelijk vertrek. "Hij is aan het revalideren en van wat ik hoor en zie, zit hij op schema. Al is het nog afwachten hoelang we hem zullen missen", kan De Roeck nog geen zekerheid verschaffen.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.