De Roeck tevreden: "Alleen niet altijd vertaald in punten"

Antwerp staat voor streekderby met Mechelen: "Leeft meer bij mij dan bij spelers"

23 augustus om 16:32

De balans van Royal Antwerp FC staat na vier speeldagen op vijftig procent: twee keer gewonnen, twee keer verloren. Die nederlagen tegen RSC Anderlecht (1-2) en Club Brugge (1-0) hadden echter niet gehoeven, vindt Jonas De Roeck. Dat vertelde hij in aanloop naar de competitiewedstrijd met KV Mechelen.

Zes op twaalf klinkt misschien wat ondermaats voor Antwerp, maar er zijn enkele geldige excuses. Met Anderlecht en Club Brugge oogde de tegenstand zwaar en bovendien was het spelpeil lang niet slecht. De Roeck focust in de eerste plaats op het geleverde spel. "In grote lijnen ben ik best positief over wat we tot dusver lieten zien. Ik ben blij dat we een deftig niveau op de mat brachten en altijd onze juiste intentie toonden. Alleen vertaalde zich dat bij ons, net als bij KV Mechelen trouwens, niet altijd in punten", maakt De Roeck de analyse op bij Het Nieuwsblad.

Zaterdagavond wil Antwerp haar puntentotaal opkrikken naar negen in de thuiswedstrijd tegen Malinwa. De Roeck waarschuwt dat dat geen gezondheidswandeling zal worden. "KV Mechelen, da’s een ploeg die het Antwerp niet altijd even makkelijk maakt. Kijk maar naar vorig seizoen", verwijst de Antwerpenaar naar de één op zes van The Great Old toen.

Daarnaast gaat het om een onvervalste streekderby. De Roeck relativeert dat belang wel enigszins. "Ik denk dat het meer leeft bij mij dan bij hen." In zijn eigen actieve periode als Antwerp-speler vocht De Roeck enkele verbeten duels uit met KV. Dat gevoel is nu toch minder. "Als je tegen de groep van nu zegt dat het een derby is, dan denken ze eerder aan Beerschot."