Reactie Degryse op boodschap Courtois

Degryse is streng voor aankondiging Courtois: "Ik zie alleen maar verliezers"

23 augustus om 15:40
Laatste update: 23 augustus om 15:42

Thibaut Courtois heeft aangekondigd niet meer voor de Rode Duivels te willen spelen zolang Domenico Tedesco bondscoach is. Marc Degryse is echter bijzonder kritisch over de manier waarop de doelman van Real Madrid die aankondiging deed.

Bij Het Laatste Nieuws geeft Degryse aan niet verrast te zijn dat Courtois zijn afscheid aankondigde. "Dat zagen we met z’n allen van mijlenver aankomen. Maar de manier waarop is pijnlijk, zowel voor Tedesco als voor Courtois. Ik zie alleen maar verliezers.”

De boodschap van Courtois zorgt echter voor een zure nasmaak bij Degryse. En dan vooral de manier waarop hij bondscoach Domenico Tedesco viseert. "De manier waarop Courtois communiceert, is wel opvallend. Hij neemt geen afscheid van de nationale ploeg, hij wil gewoon niet onder Tedesco spelen”, aldus Degryse. Volgens Degryse zegt Courtois eigenlijk. 'Het is de coach of ik.' Dat doe je niet vindt de analist van HLN.

Sinds het conflict tussen Courtois en Tedesco is Koen Casteels de eerste keeper van de nationale ploeg. Hij was de keeper van de Rode Duivels op het EK in Duitsland. Casteels speelt inmiddels voor Al-Qadisyah in Saudi-Arabië, waar hij teamgenoot is van Pierre-Emerick Aubameyang en Nacho Fernández.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.