Peter Vandenbempt over conflict: 'Courtois neemt een beetje de vlucht vooruit'

Vandenbempt over conflict: 'Courtois neemt een beetje de vlucht vooruit'

23 augustus om 07:35
Laatste update: 23 augustus om 07:40

Thibaut Courtois gaat niet meer voor Domenico Tedesco onder de lat staan. De doelman zette definitief een streep door een terugkeer bij de Rode Duivels onder de huidige bondscoach. Peter Vandenbempt gaf zijn mening.

Volgens de analist is het geen verrassing dat Courtois niet wil terugkeren. 'Het lag in de lijn der verwachtingen als je ziet wat er de voorbije maanden allemaal is gebeurd', stelde Vandenbempt op Sporza.

Courtois zag het volgens Vandenbempt zelf al een beetje aankomen dat hij niet weer geselecteerd zou worden. 'Courtois neemt een beetje de vlucht vooruit om volgende week bij de bekendmaking van de selectie niet op de een of andere manier te worden opgeroepen. Er zijn wel nog wat discussies geweest met Frank Vercauteren over zijn positie, maar dat bracht niet veel zoden aan de dijk', schreef de analist.

Casteels keepte een uitstekend EK. 'Ik kan me voorstellen dat het goede EK van Koen Casteels de noodzaak bij Tedesco minder groot maakte om even door het stof te gaan en zijn excuses aan te bieden', pende Vandenbempt.

Vandenbempt meent dat het conflict tussen Tedesco en Courtois niet had hoeven te escaleren. 'Dit had allemaal niet hoeven te gebeuren als beide partijen minder koppig waren geweest, een minder groot ego hadden gehad én er minder via het publieke forum gesproken was. Ach, het is nu niet anders', aldus de analist.

Courtois won met Real Madrid vorige week woensdag de Supercup en liet zien in uitstekende vorm te verkeren.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.