'Mika Faye op weg naar Rennes, medische keuring al gepland'

'Rennes heeft akkoord met Barça over vervanger Theate, medische keuring gepland'

22 augustus om 18:31

Mika Faye trekt naar Frankrijk, zo weet Fabrizio Romano. Volgens de Italiaanse transferjournalist staat de talentvolle verdediger van FC Barcelona dicht bij een overgang naar Stade Rennais. 

De transferjournalist gooit zijn bekende 'Here We Go' eruit voor een transfer naar Rennes, dat naar verluidt twaalf miljoen euro betaalt. Ook is er een doorverkooppercentage van 25 procent én een terugkoopclausule van meer dan 35 miljoen euro opgenomen in de deal. Faye zal vrijdag al medisch gekeurd worden door de Ligue 1-club.

Ook PSV had concrete interesse in Faye. De Nederlanders zouden een bod van in totaal dertien miljoen euro hebben neergelegd bij Barcelona, inclusief een terugkoopclausule. De Nederlandse kampioen vist echter achter het net, zo meldt Romano nu.

Bij Rennes moet Faye het vertrek van Arthur Theate meehelpen opvangen, de Rode Duivel maakte recent de overstap naar Eintracht Frankfurt. Ex-speler van KAA Gent Ibrahim Salah staat ook nog onder contract bij Rennes. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.