Alweer toptransfer voor Como: Roberto gaat contract tekenen bij Como

'Alweer toptransfer voor Como: Roberto kiest voor avontuur bij promovendus'

22 augustus om 12:48

Sergi Roberto is hard op weg om een contract te tekenen in Italië bij promovendus Como, zo meldt Fabrizio Romano. De ambitieuze club van trainer Cesc Fabregas haalde eerder al Andrea Belotti, Raphaël Varane, Pepe Reina en Alieu Fadera van KRC Genk binnen.

Na zijn transfervrije vertrek bij FC Barcelona werd Roberto in verband gebracht met meerdere clubs. Al snel werd duidelijk dat de middenvelder, die ook als rechtsback uit de voeten kan, in Europa wilde blijven voetballen. Naast Como waren ook Ajax, Sevilla, Girona, West Ham United en Fiorentina geïnteresseerd in de Spanjaard.

De 32-jarige middenvelder is dus hard op weg om te verkassen naar Como. Volgens Romano worden de laatste documenten gecontroleerd om de deal zo snel mogelijk rond te krijgen. Naar verluidt speelt de goede band tussen Roberto en Como-trainer Cesc Fàbregas een belangrijke rol in deze transfer. Het tweetal stond 22 keer samen op het veld bij Barça.

Como is dan nog altijd niet klaar op de transfermarkt, naast Roberto hoopt de club deze week ook nog Nicolás Paz (19) en Máximo Perrone (21) van respectievelijk Real Madrid en Manchester City in te lijven. Paz speelde tot dusver acht duels in de hoofdmacht van De Koninklijke, maar maakt vooral minuten in de beloftenploeg. Dat geldt ook voor Perrone, die twee duels speelde onder Pep Guardiola.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.