'Bijzonder verrassende twist in Amsterdam: Noppert hard op weg naar Ajax'

Plottwist in Amsterdam: Ajax gaat voor ex-doelman Oranje in plaats van Butez

21 augustus om 22:48
Laatste update: 21 augustus om 22:54

Ajax lijkt Andries Noppert over te gaan nemen van sc Heerenveen, zo meldt Voetbal International. De Nederlandse club is momenteel in gesprek met sc Heerenveen over een transfer. De transfer zou betekenen dat Jean Butez van Royal Antwerp FC een overgang naar Amsterdam kan vergeten.

Noppert is onder de nieuwe trainer Robin van Persie van Heerenveen geen eerste keus en wil vertrekken, Ajax is nog op zoek naar een ervaren doelman. Eerder vielen al de namen van keepers als Aaron Ramsdale en dus Butez, maar nu lijken alle ballen op Noppert te gaan.

Volgens VI kan de interesse van Ajax in Noppert niet los worden gezien van de rol als adviseur die Louis van Gaal bekleedt bij Ajax. Van Gaal kent de Oranje-international nog van zijn derde periode als bondscoach. Hij maakte van Noppert zelfs onverwachts de eerste doelman op het WK in Qatar.

Butez was door Antwerp aangeboden aan Ajax en 'positief beoordeeld'. De reactie was echter ook dat de 29-jarige Fransman voorlopig te duur bevonden werd en  bij het zoeken naar alternatieven is Ajax nu dus bij Noppert uitgekomen.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.