Brian Riemer blikt vooruit op Dinamo Minsk tegen RSC Anderlecht

Riemer ziet Anderlecht zich plaatsen voor Europa League: "Wij zijn favoriet”

21 augustus om 17:49

RSC Anderlecht begint donderdag aan z'n Europees campagne. Het speelt in de laatste voorronde tegen FC Dinamo Minsk. De heenmatch wordt afgewerkt in Hongarije, zonder publiek. Coach Brian Riemer van paars-wit zag in de speelstijl van de tegenstander overeenkomsten met Cercle Brugge.

Voor Anderlecht is plaatsing voor het hoofdtoernooi van de Europa League een must en op basis van de reputaties van beide ploegen is paars-wit het aan zijn stand verplicht de Belarussen te verslaan.  "Wij zijn favoriet tegen Dinamo Minsk”, zei Riemer dan ook bij Het Laatste Nieuws. "Over twee wedstrijden moeten wij in staat zijn om hen uit te schakelen."

Wat weet Riemer van de tegenstrever? De Deen zag Dinamo in hun vorige voorrondes tweemaal in actie. "Ze spelen 4-4-2 of 4-1-4-1, afhankelijk van de tegenstander. Qua speelstijl doet Minsk mij denken aan Cercle Brugge", klonk zijn analyse. 

Vanuit een gesloten defensie probeert Dinamo Minsk vanuit de counter dreigend te zijn, zag Riemer. "Ze hanteren vaak de lange bal en proberen hoog op het veld de tweede bal te winnen om van daaruit gevaarlijk te zijn."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.