Joakim Lavia broer van Romeo Lavia krijgt profcontract bij RSC Anderlecht

OFFICIEEL: Het talent zit in de familie! Lavia (15) krijgt profcontract bij RSC Anderlecht

21 augustus om 15:01
Laatste update: 21 augustus om 15:03

Het voetbaltalent zit duidelijk in de familie. De 15-jarige Joakim Lavia - jongere broer van Chelsea-middenvelder Romeo Lavia - heeft maandag zijn eerste profcontract bij RSC Anderlecht getekend. Hij tekende een verbintenis tot juni 2027.

Lavia maakte samen met zijn broer in 2016 de overstap naar RSC Anderlecht. Joakim was slechts zeven jaar oud op dat moment en doorliep dus de hele jeugdopleiding bij RSCA. 

Zijn grootste troeven springen volgens de website van RSCA meteen in het oog. 'Zijn veelzijdigheid, techniek en mentaliteit kregen grote appreciatie van de verschillende coaches met wie hij heeft gewerkt', klinkt het. "Joakim is erg veelzijdig en kan op meerdere posities op het veld spelen. Hij combineert snelheid met een goede techniek", zegt Mikkel Hemmersam, Academy Director. 

In het verleden sukkelde hij wel af en toe met een blessure, al lijkt dat nu verleden tijd. "hij heeft veel karakter getoond om terug te komen", gaat Hemmersam verder. "We zijn erg blij dat hij zijn toekomst aan RSCA heeft verbonden."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.