Jari De Busser vertrekt van Lommel naar Go Ahead Eagles

City Group dwingt De Busser tot vertrek bij Lommel: 'Op weg naar Eredivisie'

21 augustus om 11:10
Laatste update: 21 augustus om 11:17

Lommel SK moet dit seizoen de strijd aangaan voor de titel in de Challenger Pro League. Naast het sportieve aspect, is het financiële aspect even belangrijk - zoniet belangrijker - voor de overkoepelende City Group. Sterkhouder in doel, Jari De Busser, lijkt daarom op weg naar de uitgang. Een overstap naar Go Ahead Eagles lijkt aanstaande. 

Afgelopen weekend wist SK Beveren met 2-1 te winnen van Lommel SK. Een opvallend aspect was het feit dat er bij groen-wit slechts zes spelers op de bank zaten. Eerder werd bekend dat enkele spelers, waaronder De Busser, niet in de selectie mochten verschijnen van de City Group.

Die hoopt voor enkele spelers, waaronder ook Zalan Vancsa en Kluiverth Aguilar, een nieuwe uitdaging te vinden. Om het iets korter door de bocht te zeggen: zij moeten geld opleveren, zij het door een verkoop of door meer marktwaarde te verkrijgen bij een hoger aangeschreven team.

Zo lijkt vaste waarde in doel én kapitein De Busser op weg naar de Eredivisie. Volgens Het Belang van Limburg legde hij dinsdag zijn medische testen al af bij Go Ahead Eagles. De Busser stond in totaal 64 keer in doel bij Lommel, waarin hij 19 clean sheets kon houden. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.