City Group houdt sterkhouders uit selectie Lommel: "Hoort jammer genoeg bij deze club"

20 augustus om 23:15

De Challenger Pro League is weer van start gegaan, waarin flink wat ploegen strijden voor promotie naar de Jupiler Pro League. Eén van die ploegen is Lommel, dat op de eerste speeldag wel meteen onderuit ging tegen SK Beveren. De Limburgers speelden echter niet met hun sterkst mogelijke elf, al is daar ook een opvallende reden voor.

Het was alvast opvallend dat er bij Lommel afgelopen weekend slechts zes spelers op de bank zaten, waaronder een doelman en twee jeugdspelers. Trainer Steve Boulder kende dan ook heel wat afwezigen, maar die waren niet allen geblesseerd.

Zo weet men bij Het Belang van Limburg dat pionnen zoals Jari De Busser, Kluiverth Aguilar en Zalan Vancsa niet in de selectie gezet mochten worden van City Group. "Het hoort jammer genoeg bij deze club en had een impact op de spelersgroep", zuchtte Lucas Schoofs. "Dinsdag trainde het drietal nog mee en woensdag kregen ze te horen dat ze niet mogen spelen."

Bij City Group hoopt men ongetwijfeld om een nieuwe uitdaging te vinden voor het drietal, dat geld moet opleveren en dus verkocht of uitgeleend zal worden. Vooral Vancsa lijkt na een bijzonder sterk seizoen bij Lommel klaar voor een nieuwe stap en zal vermoedelijk worden uitgeleend aan een hoger aangeschreven ploeg om zo meer marktwaarde te creëren.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.