Utrecht haalt concurrentie voor Engwanda

Concurrentie voor Engwanda (ex-RSCA) op komst: 'Utrecht haalt nog twee spelers'

21 augustus om 10:36
Laatste update: 21 augustus om 10:41

Er lijkt concurrentie op komst voor Alonzo Engwanda, die al twee keer in de basis mocht starten bij FC Utrecht sinds zijn overstap van RSC Anderlecht. Oscar Fraulo en Kolbeinn Finsson worden normaal gesproken (de laatste) twee spelers die de club deze transferperiode nog gaat verwelkomen. De middenvelder en linksback zullen spoedig gepresenteerd worden in de Domstad, zo schrijven Voetbal International en De Telegraaf.

Fraulo en Finsson worden de tiende en elfde zomeraanwinst van Utrecht deze window. Fraulo is geen onbekende voor trainer Ron Jans, aangezien hij afgelopen seizoen al op huurbasis bij Utrecht speelde. Dit seizoen neemt de nummer zeven van het afgelopen Eredivisie-seizoen hem opnieuw tijdelijk over van Borussia Mönchengladbach, maar deze keer met 'een realistische optie tot koop'. In de vorige huurdeal zat ook een koopoptie, maar die kon Utrecht niet lichten.

Finnsson komt over van het Deense Lyngby, dat een transfersom ontvangt van Utrecht. De 24-jarige IJslander kan uit de voeten als centrale verdediger of middenvelder. Finnsson speelde tussen 2016 en 2018 even in de jeugd van FC Groningen, later kwam hij ook in de beloftenelftallen van Brentford en Borussia Dortmund terecht. Bij Lyngby is de linkspoot een vaste kracht.

Stevige concurrentie dus voor de 21-jarige Engwanda. Het ex-RSCA talent speelt voornamelijk als verdedigende middenvelder, maar speelde bij de RSCA Futures ook regelmatig centraal achterin, of bij gelegenheid als linksachter. Sinds zijn overstap begon Engwanda echter sterk aan het seizoen. In de 1-0 overwinning tegen PEC Zwolle mocht hij de 90 minuten volmaken en ook afgelopen weekend stond hij in de basis in het 1-1 gelijkspel tegen Heerenveen, al werd hij na 66 minuten gewisseld.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.