Tsuyoshi Watanabe over kapiteinsband bij KAA Gent

Watanabe staat op als leider bij KAA Gent: "Toont het vertrouwen dat de coach heeft"

20 augustus om 14:51

KAA Gent kan na de 4-1 overwinning tegen KVC Westerlo vol vertrouwen toewerken naar de Europese wedstrijd tegen FK Partizan. Wie ook vertrouwen tankte was Tsuyoshi Watanabe. Hij staat meer en meer op als leider bij KAA Gent en mocht van z'n coach Wouter Vrancken dan ook de kapiteinsband dragen vorig weekend.

Met de nieuwe regel dat enkel de kapitein nog met de scheidsrechter mag praten, is communicatie natuurlijk cruciaal. Watanabe beseft dat maar al te goed. "Ik spreek een klein beetje Engels, maar gelukkig verstaat iedereen de taal van het voetbal", geeft hij mee bij HLN

Het feit dat hij de band mocht dragen van Vrancken, getuigt wel van veel vertrouwen in de centrale verdediger. Al heeft Watanabe daarvoor de kapiteinsband niet om z'n arm nodig. "Ik speel nú al elke wedstrijd, dat toont volgens mij voldoende het vertrouwen dat de coach in mij heeft", zegt hij. 

Na de moeilijke seizoensstart, lijken de twijfels bij KAA Gent intussen alweer verdwenen. "Het seizoensbegin was iets moeilijker dan anders met een nieuwe coach, een nieuw systeem en heel wat nieuwe spelers. Die twijfels zijn nu echt wel verleden tijd", besluit de Japanner.

KAA Gent speelt donderdag de voorronde van de UEFA Conference League tegen FK Partizan. De wedstrijd in Belgrado begint om 20u15. Komend weekend komt Gent niet in actie tegen Cercle Brugge. Omwille van de Europese wedstrijden van beide clubs werd het duel uitgesteld. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.