Thierno Barry ex-SK Beveren via FC Basel naar Villarreal

OFFICIEEL: Thierno Barry op jaar tijd van SK Beveren naar La Liga-subtopper

22 augustus om 15:00
Laatste update: 22 augustus om 15:00

In 2022-2023 werd hij nog verkozen tot 'Speler van het Jaar' in de Challenger Pro League, nadat hij topschutter werd met maar liefst 20 doelpunten en 5 assists. Nu is de nog maar 21-jarige Thierno Barry speler van de Spaanse subtopper Villarreal CF. Die club maakte donderdag de transfer bekend. De overgang betekent overigens nog goed nieuws voor SKB.

Barry kwam in de zomer van 2022 nog transfervrij over van FC Sochaux, maar zou dat seizoen dé revelatie van de Challenger Pro League worden. Het leverde hem een overstap naar het Zwitserse FC Basel op, dat 3 miljoen euro op tafel legde voor de boomlange spits. Nu gaat hij dus spelen in Spanje. 

Villarreal zou zo'n 14 miljoen euro over hebben voor Barry, plus een bonus. Zijn transfer is goed nieuws voor SK Beveren, die een doorverkooppercentage konden bedingen in 2023. 

Zowel bij SK Beveren als bij Basel was hij precies goed voor 20 doelpunten en 5 assists. In het Waasland had hij er amper 33 officiële wedstrijden voor nodig. In Zwitserland deed hij niet veel slechter, met 41 duels.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.