Watanabe over Gent: “Wedstrijden Partizan zijn allerbelangrijkste”

Watanabe over vorm van Gent: “Wedstrijden tegen Partizan zijn allerbelangrijkste”

20 augustus om 10:37

Tsuyoshi Watanabe heeft als aanvoerder van KAA Gent zijn team naar een overtuigende 4-1 overwinning op Westerlo geleid. Met Sven Kums en Stefan Mitrovic afwezig, droeg de Japanner de kapiteinsband en vervulde hij die rol met verve. Hij spreekt met Het Laatste Nieuws.

“Ik maakte me er geen zorgen over. Ik probeerde gewoon te doen wat Kums en Mitro steeds doen,” verklaarde Watanabe. Hoewel zijn Engels beperkt is, benadrukte hij dat “iedereen de taal van het voetbal verstaat.”

De recente successen van Gent hebben het vertrouwen binnen het team vergroot. Dit is vooral belangrijk met het oog op de aankomende wedstrijden tegen Partizan Belgrado. “Het is zeer positief, maar de wedstrijden tegen Partizan blijven het allerbelangrijkste. Het maakt niet uit hoe, we moeten die wedstrijden gewoon winnen,” stelde Watanabe vastberaden. 

Hij merkte verder ook op dat de twijfels na de mindere seizoensstart nu volledig verdwenen zijn, dankzij het nieuwe systeem en de nieuwe spelers. Met de komst van Atsuki Ito, een nieuwe Japanse aanwinst, heeft Watanabe nu de rol van gids op zich genomen. “Nu ik al een jaar hier speel, kan ik hem zeker helpen,” zei hij. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.