'Rode Duivel Samuel Mbangula nieuwe held van Juventus-fans'

'Semi-onbekende Rode Duivel Mbangula nieuwe held van Juventus-supporters'

20 augustus om 07:35

Juventus had maandagavond zomaar Samuel Mbangula (20) in de basis staan. De Juventus-fans zagen een schitterend debuut van de Belg tegen Como en zijn lyrisch. Gianluca Di Marzio noteerde het volgende over hoe Juventus aan de jonge Duivel kwam.

De linksbuiten maakte meteen indruk bij Juventus. 'Van een semi-onbekende aanvaller van Juve Next Gen tot de nieuwe held van de Juventus-fans: Samuel Mbangula heeft onmiddellijk de genegenheid van de Bianconeri-bevolking veroverd door na 23 minuten te scoren bij zijn debuut in het eerste team. Thiago Motta gaf hem het vertrouwen door hem als starter op te stellen bij de eerste competitiewedstrijd, en dat vertrouwen werd beloond', schreef Di Marzio.

Juventus was er al heel vlug bij. 'Mbangula werd ontdekt door Juve in 2019, toen hij nog het shirt van Club Brugge droeg. Hij kwam het jaar daarop naar Turijn na een gentlemen's agreement met Anderlecht. Samen met collega's Koni De Winter en Joseph Nonge vertegenwoordigde de in 2004 geboren speler een absolute nieuwigheid voor de Bianconeri, die nog nooit eerder Belgische spelers hadden behandeld.'

Voor Juventus waren De Winter, Mbangula en Nonge een kleine investering. 'Vooral gezien het geringe bedrag dat de club uit Piemonte heeft uitgegeven: ongeveer 300.000 euro voor drie jongeren die uiteindelijk het shirt van het eerste team hebben gedragen', pende Di Marzio

Wel had de Belg wat opstarttijd nodig. 'Door de concurrentie van spelers zoals Iling-Junior, Soulé en Yildiz had Mbangula enige tijd nodig om zich aan te passen, maar het geduld van Juve wordt nu beloond', aldus Di Marzio.

Mbangula moet zijn debuut voor de Rode Duivels nog maken. Wel kwam de aanvaller drie keer uit voor België O21.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.