Samuel Mbangula beleefde droomdebuut bij Juventus tegen Como

Jonge Belg Mbangula (20) beleeft droomdebuut bij Juventus

19 augustus om 23:00

Het debuut van Samuel Mbangula bij Juventus is een jongensdroom die werkelijkheid werd. Onze jonge landgenoot mocht maandag in de basis starten en stapte na negentig minuten met een goal en een assist van het veld.

De 20-jarige linksbuiten, die op jonge leeftijd van de jeugdopleiding van RSC Anderlecht naar Juventus trok, kreeg in de openingsmatch van het nieuwe seizoen verrassend het vertrouwen van de nieuwe coach Thiago Motta. Voor maandag had Mbangula nog uitsluitend voor de jeugdploegen van Juve gespeeld.

Tegenstander van de Oude Dame was het gepromoveerde Como van coach Cesc Fàbregas. Na amper 22 minuten voetbal liet onze landgenoot gelijk al klasse zien. Hij sneed naar binnen, passeerde een verdediger en schoot de bal vervolgens zeer fraai in de verre hoek.

Juve had niet al te veel te duchten van de promovendus en vak voor de rust bracht Timothy Weah de Oude Dame op 2-0. In de slotfase werd het nog mooier voor Mbangula, alsof debuteren met een goal nog niet genoeg was.

De linksbuiten speelde zijn directe tegenstander uit en speelde de bal naar de vrijstaande Andrea Cambiaso aan de overzijde. Die dribbelde verder en schoot van buiten de zestien fraai binnen.

Zo werd het met een goal en een assist een droomdebuut voor Mbangula in Turijn.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.