Ref. Dep. over rode kaart Standard bij KV Kortrijk

Ref. Dep. over rode kaart Standard bij KVK: “Plant zijn studs in de kuit”

19 augustus om 18:56
Laatste update: 19 augustus om 18:57

Jonathan Lardot heeft namens het Professional Refereeing Department uitleg gegeven over de rode kaart van Standard op bezoek bij KV Kortrijk. Na 30 minuten moest Standard met tien man verder nadat Henry Lawrence de rode kaart kreeg. Standard verloor uiteindelijk met 1-0 van Kortrijk.

Lawrence raakte Mounaim El Idrissy hard met zijn noppen aan de zijlijn tijdens Kortrijk – Standard. Scheidsrechter Bert Put gaf Lawrence eerst een gele kaart, maar na ingrijpen van VAR Nathan Verboomen gaf de scheidsrechter toch een rode kaart. Lardot geeft uitleg over de keuze van de arbitrage.

“Dit is een correcte interventie, een correcte rode kaart. Je ziet dat de intentie van de speler van Standard niet is om de speler te raken. Maar uiteindelijk raakt hij de bal niet en hij plant zijn studs in de kuit van de speler van Kortrijk. Dit is een gevaarlijke actie”, deelt Lardot via de officiële kanalen van het Ref. Dep.

“We kunnen eventueel spreken over de intensiteit van de actie. Maar het feit dat hij zijn studs plant in de kuit, je ziet ook de enkel plooien, hij raakt vol de kuit en hij stopt zijn beweging niet. Hij zou ook niet kunnen stoppen, dat besef ik ook, maar dit alles samen maakt dit een terechte rode kaart”, geeft Lardot aan na Kortrijk – Standard.

Lardot wordt tot slot gevraagd of er niet ook sprake is van een ongelukkige actie van Lawrence, zonder intentie. “Inderdaad, dat is ongelukkig, maar de feiten zijn er. Hij speelt de bal niet, raakt de bal ook niet en hij plant zijn stud. Dat kan zeer gevaarlijk zijn voor een tegenstander, daar moeten wij ook rekening mee houden”, besluit Lardot.