De Roeck na Club Brugge – Antwerp in Jupiler Pro League

De Roeck na Club Brugge – Antwerp: “Heel spijtig dat je de match weggeeft”

18 augustus om 19:01

Jonas De Roeck, de hoofdtrainer van Royal Antwerp FC, zag The Great Old met 1-0 verliezen op bezoek bij Club Brugge. Volgens De Roeck lag de wedstrijd in evenwicht en heeft Antwerp zelf de match weggegeven.

De Roeck zag Club Brugge scherper starten, maar geeft aan dat Antwerp mogelijkheden had om tegen te stoten. “Ik denk dat we momenten hadden waarop we gevaarlijk konden zijn en Club Brugge konden pijn doen. Ik denk dat het in evenwicht lag, zeker de eerste helft. In de tweede helft heb ik wat dingen proberen aan te passen”, deelt De Roeck aan Het Laatste Nieuws.

De Roeck vraagt zich af of Antwerp haar beste wedstrijd heeft gespeeld in balbezit tegen Club Brugge. “Dat denk ik niet. Ik denk dat we bij momenten meer moesten durven in balbezit. Er waren ruimtes, zeker in het midden. Ik denk dat het ook wel belangrijk is dat je controle probeert te houden op de wedstrijd. We hadden controle in de box, we hebben weinig weggegeven”, aldus De Roeck.

De Roeck baalt ervan dat Antwerp volgens hem de match heeft weggegeven tegen Club Brugge. “Het hele spijtige is dat wanneer we met 10 tegen 11 staan, dat we de wedstrijd weggeven. Dat is het moment dat je de wedstrijd moet controleren, niet de tegenstander het gevoel geven dat ze iets meer kunnen doen. Dat hebben we een paar momenten gehad, dat we konden controleren, maar het niet deden”, geeft De Roeck aan.

De Roeck sluit af door terug te blikken op de fase waarin Club Brugge een strafschop kreeg. De 20-jarige Mahamadou Doumbia beging een fout in het zestienmetergebied. “De fase bij de strafschop is natuurlijk niet nodig. Ik wou zeggen een jeugdzonde, maar dat is een fout. Het is heel spijtig dat je eigenlijk geen problemen moet hebben en dan de wedstrijd weggeeft”, besluit De Roeck.