Cercle en OHL zorgen voor spannende pot voetbal, maar niet voor winnaar

18 augustus om 17:57
Laatste update: 18 augustus om 18:07

Oud-Heverlee Leuven en Cercle Brugge hebben zondag geen winnaar kunnen vinden. Cercle kwam wel op voorsprong tegen de Leuvenaren, die uiteindelijk nog sterk voor de dag kwamen en de gelijkmaker vonden. Het werd 1-1.

Cercle Brugge heeft een drukke maand augustus achter de rug en dat was er de voorbije partijen ook aan te zien. Veel wissels, maar ook de powerplay die Miron Muslic wil brengen, is een pak moeilijker geworden voor de Vereniging.

De eerste minuten tegen OHL kwam dat er wel nog goed uit en hadden de Leuvenaren het daar ook moeilijk mee. De beste kansen waren aanvankelijk dan ook voor de Vereniging, maar Leysen voorkwam een tegendoelpunt. Voor even dan. Na een kwartier voetballen was het dan toch raak en was het uiteraard Kevin Denkey die de voorsprong op het scorebord kon brengen.

OHL probeerde wel iets te brengen, maar slaagde daar amper in. Pas toen Cercle de voet van het gaspedaal haalde en Thibo Somers uitviel met een blessure, wisten de Leuvenaren zich in de wedstrijd te knokken. Uiteindelijk ook met succes. Warleson moest eerst nog redden na een goede poging van Maziz. Even later was hij wel geklopt door de Franse Marokkaan.

Bij de rust stond het 1-1 en de Leuvenaren leken de smaak te pakken hebben gekregen. In de tweede helft kwam het tot flink wat pogingen en waren onder meer Maziz en Banzuzi dicht bij een belangrijke tweede treffer. Zij kwamen echter niet tot scoren.

Cercle had het moeilijk, maar kreeg wel goed nieuws nadat een half uur voor tijd OHL-rechtsachter rood kreeg nadat hij Olaigbe onderuit schoffelde. Een echt kantelpunt was het echter niet. OHL bleef baas en had de beste kansen. In het absolute slot hadden Ikwuemesi en Thorsteinsson de 2-1 nog aan de voet. De treffer viel er echter niet.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.