Club Brugge kan weer ademhalen: "Dit was nodig na de voorbije weken"

18 augustus om 17:00

Club Brugge weet weer wat winnen is en heeft de eerste driepunter van het seizoen beet. Na drie keer puntenverlies op rij in de JPL was het tegen Royal Antwerp FC dan toch raak. Een grote opluchting voor onder meer Hans Vanaken.

"Dit was zeker nodig na de voorbije weken", begon de kapitein van Club Brugge bij DAZN. "Het doet dan ook enorm veel deugd. De vorige wedstrijden hadden we ook onze momenten, maar we waren toe niet efficiënt genoeg", klinkt het.

Voor onder meer Gustaf Nilsson was het ook de eerste keer dat hij kon proeven van een doelpunt in Brugse loondienst. Vanaken twijfelde niet dat dat doelpunt ging vallen. "Zijn goal was een kwestie van tijd. We weten dat hij een spits is die makkelijk scoort. In de vorige wedstrijden raakte hij al drie keer de lat. Ik hoop dat hij nu vertrokken is", aldus Vanaken.

De druk leek er na de slechte start wel te zijn bij Club Brugge, maar volgens Vanaken had het bestuur toch geen ultimatum gegeven. "Natuurlijk weet je als je voor Club Brugge speelt dat je moet winnen en staat er druk op de ketel als je met 1 op 9 start. Maar ook als we met 9 op 9 waren gestart, zouden we deze wedstrijd moeten winnen. Bij Club staat er op elke wedstrijd wel wat druk op", besluit hij.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.