RSC Anderlecht mag zich weer (even) leider noemen na comeback tegen KV Mechelen

17 augustus om 22:42
Laatste update: 17 augustus om 22:54

KVC Westerlo is weer aan zet in de competitie. Het begon de speeldag als leider, maar moet die plek weer (even) afgeven aan RSC Anderlecht. De Brusselaars wonnen hun partij tegen KV Mechelen wel, maar hadden het knap lastig Achter de Kazerne. Dankzij twee stilstaande fases won het echter wel met 1-3.

Brian Riemer koos ervoor om Mathias Jorgensen meteen in de basis te droppen en achterin voor extra ervaring te zorgen. Daardoor kreeg Theo Leoni weer een plekje op het middenveld en wist hij zich ook te tonen. Maar het best beginnen? Dat deed KV Mechelen.

De thuisploeg was bijzonder gretig en zocht naar een vroeg openingsdoelpunt. Via onder meer Lauberbach en Foulon was het meermaals gevaarlijk, maar een goed keepende Colin Coosemans wist aanvankelijk nog de nul te houden. Dat deed hij echter niet de hele wedstrijd want uiteindelijk was het toch Malinwa dat via Lauberbach op voorsprong te komen. De spits speelde een bijzonder goede partij, maar viel uiteindelijk toch geblesseerd uit bij Malinwa.

Anderlecht had het knap lastig en wist zich maar niet in de wedstrijd te knokken. Coosemans moest ook bij een kans van storm nog ingrepen en een gelijkmaker leek er maar niet te gaan komen. Maar, die kwam er dan toch. En zelfs meer.

Twee keer bleken stilstaande fases de kwelduivel te zijn voor Malinwa. Eerst wist Ludwig Augustinsson na een corner een deviatie van Zanka in doel te besluiten. Net voor rust bracht ook Francis Amuzu Anderlecht na een ingestudeerd nummertje uiteindelijk nog op voorsprong.

Net zoals Lauberbach moest Amuzu uiteindelijk nog geblesseerd naar de kant in de tweede helft. Een tweede helft waarin Malinwa vol naar de gelijkmaker zocht en de betere ploeg was. Het bestookte Coosemans meermaals met enkele goede afstandsschoten, maar de doelman kloppen zat er maar niet in.

Ngoy had na balverlies uiteindelijk zelfs nog de gelijkmaker maar in doel te besluiten, maar hij schoot de bal onbegrijpelijk naast. De bal leek er voor KV Mechelen maar niet in te gaan. Aan de overzijde wel. Leoni wist in het absolute slot de boeken helemaal toe te doen voor Malinwa en maakte er 1-3 van. De eindstand, waardoor Anderlecht minstens tot zondagavond nog leider is in de JPL.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.