Wedstrijdverslag STVV - Dender

STVV weet nog altijd niet wat winnen is, Dender komt laat langszij op Stayen

17 augustus om 20:16
Laatste update: 17 augustus om 20:18

Sint Truiden VV heeft in een doelpuntrijke match met promovendus Dender het eerste punt van het seizoen in de wacht gesleept. Spits Kahveh Zahiroleslam leek met twee goals en een assist de gevierde man te worden, maar invaller Ali Akman van Dender deed de Kanaries in het slot toch nog pijn.

Na een nipte nederlaag tegen Anderlecht in de eerste ronde ging STVV twee keer hard onderuit. Coach Christian Lattanzio had daarom een opvallende keuze gemaakt: doelman Jo Coppens verloor zijn plaats aan Leo Kokubo. Bij Dender had Vincent Euvrard nog altijd geen plek in zijn basisploeg voor topschutter Mohamed Berte. De spits scoorde als invaller tegen KAA Gent en tweemaal tegen KV Kortrijk, maar heeft zijn plek dus altijd nog niet verdiend.

Gesterkt door de prima seizoenstart wilde Dender meteen naar voren en binnen de minuut kwam het al voor het eerst prikken. Shogo Taniguchi van STVV was echter wakker en kopte een gevaarlijke voorzet uit de zestien.

Na zeven minuten was er een eerste kans voor STVV toen Dender-doelman Michael Verrips reddend moest optreden bij een kopbal van Zahiroleslam. Amper vijf minuten later was het aan de overkant wel raak, Roman Kvet schoot de bezoekers feilloos op 0-1.

STVV reageerde en lang duurde het niet alvoor het weer gelijk was. Zahiroleslam stond net geen buitenspel en dit keer werkte de Amerikaan wel goed af. Het juichen was nog niet over voor de spits van STVV, want even later kon hij ook de 2-1 maken. De afgemeten voorzet van Ryoya Ogawa afmaken was een koud kunstje voor Zahiroleslam.

Na de rust zette Dender nog eens aan en al gelijk leverde dat succes op. Bruny Nsimba verstuurde een heerlijke krul en bracht zijn ploeg weer op gelijke hoogte. Nu ging het heel snel op Stayen: STVV stond amper vijf minuten later weer voor. Na een ragfijn uitgevoerde counter kon Adriano Bertaccini scoren: 3-2. 

In het laatste half uur brachten de beide coaches de nodige wisselspelers in het veld en dat kwam het spektakel niet ten goede. STVV consolideerde terwijl Dender wel probeerde, maar niet meer veel in de tank had. In de extra tijd werd invaller Akman toch nog de held van Dender, de Turk leek buitenspel te staan maar na een lange VAR-check mocht hij toch juichen met de 3-3.