RB Leipzig wint van Essen, Simons scoort

RB Leipzig dankzij scorende Openda en Nusa naar volgende ronde van de DFB Pokal

17 augustus om 18:45
Laatste update: 17 augustus om 18:47

RB Leipzig heeft zaterdag mede dankzij Loïs Openda de volgende ronde van de DFB Pokal bereikt. De Rode Duivel maakte één doelpunt in de 1-4 zege op RW Essen.

Leipzig nam het in de eerste ronde van de DFB Pokal op tegen Rot-Weiss Essen, dat uitkomt op het derde niveau van Duitsland. De laagvlieger kwam al in de tweede minuut brutaal op voorsprong, maar dat bracht Leipzig niet van de leg. In de twaalfde minuut bracht Benjamin Sesko orde op zaken en vlak voor rust kwamen Die Roten Bullen op de voorsprong via Openda.

Onze landgenoot kon vorig seizoen imponeren in de Bundesliga met 24 goals in 34 matchen. In het nieuwe seizoen gaat hij dus gewoon verder met doelpunten maken.

Die 1-2 tussenstand bleef lang op het scorebord staan, pas in de slotfase kwam daar verandering in. Antonio Nusa mocht ook zijn debuurt maken en kon gelijk scoren, in de 84e minuut tekende hij voor de 1-3. Vier minuten later was het raak voor Xavi Simons. De Nederlander bepaalde daarmee de eindstand op 1-4.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.