Eerste succesje voor Kompany bij Bayern München, verder in de DFB-Pokal bij debuut

16 augustus om 22:39

Vincent Kompany heeft vrijdag officieel zijn debuut gemaakt als trainer van Bayern München. Kompany en co wonnen in de DFB-Pokal met 0-4 van SSV Ulm 1846 Fußball.

Bayern München greep vorig seizoen langs alle prijzen. Voor het eerst in meer dan een decennium won het Duitse landstitel niet. Ook de Duitse beker moest het aan Bayer Leverkusen laten. Kompany moet ervoor zorgen dat de prijzen terug verhuizen naar Beieren.

De eerste opdracht voor Kompany was het bekerduel tegen Ulm. Op papier een haalbare kaart voor Bayern München, want de thuisploeg komt dit seizoen immers uit in de 2. Bundesliga. Die competitie is al twee speeldagen ver en de teller van Ulm staat nog altijd op nul punten.

Müller twee keer
Der Rekordmeister liet zich bij de tweedeklasser niet verrassen. Nog voor het kwartier om was, had Bayern München al twee keer gescoord. Thomas Müller was telkens de gevierde man. Müller stond bij de bezoekers in de punt van de aanval. Harry Kane begon op de bank.

Kane mocht wel invallen net zoals onder meer nieuwkomers João Palhinha en Michael Olise. Maar het was uiteindelijk een andere invaller, Kingsley Coman, die op 11 minuten van het einde de 0-3 op het bord zette. Kane zette in de 93e minuut de eindstand op het bord. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.