De Roeck wil aanvallend voetbal bij Antwerp: "Geen catenaccio tegen Club Brugge"

16 augustus om 20:44
Laatste update: 16 augustus om 21:38

Royal Antwerp FC heeft een sterk seizoensbegin achter de rug en pakte voorlopig een zes op negen. Dat deed het ook met aanvallend voetbal onder Jonas De Roeck, die ziet dat zijn spelers helemaal meegaan in zijn verhaal.

Onder Van Bommel durfde het voetbal van Antwerp weleens defensief te zijn, maar dat lijkt onder De Roeck toch volledig anders te zijn. "Ik wil de bal", is De Roeck duidelijk bij Het Laatste Nieuws. "Mijn redenering is simpel: een ploeg die veel de bal heeft en veel kansen afdwingt, zal sneller punten behalen dan een ploeg die weinig kansen afdwingt", klinkt het.

Dat lijken de spelers ook begrepen te hebben. "Ik ben ontzettend blij dat elke speler in de kleedkamer — of die nu met zijn hoofd mogelijk elders zit — meestapt in het verhaal", geeft hij aan. "De mentaliteit in de selectie is top."

Die mentaliteit zorgt voor een goed werkklimaat en een goede intensiteit, die hij ook met Antwerp wil tonen tegen Club Brugge. "Ik kan één ding garanderen: we gaan niet naar Brugge om er catenaccio te spelen", besluit hij.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.