OFFICIEEL: KAA Gent heeft beet en trekt flankaanvaller Varela aan

16 augustus om 17:02
Laatste update: 16 augustus om 17:04

Hélio Varela is een nieuwe speler van KAA Gent. De flankaanvaller werd al even gelinkt aan de Buffalo's en werd nu ook officieel voorgesteld door de club.

Dat kondigt Gent aan via de officiële kanalen. Varela komt over van het Portugese Portimonense SC en heeft zijn handtekening gezet onder een vierjarig contract bij de club. Naar verluidt betaalt Gent zo'n drie mlijoen euro voor de 22-jarige flankspeler.

Varela heeft zijn eerste seizoen op het hoogste niveau in Portuga achter de rug. Bij Portimonense speelde hij vrijwel elke wedstrijd en was hij goed voor 6 goals en 3 assists.

"Het is "amazing" om voor KAA Gent te mogen spelen", klinkt het in een eerste reactie. "Ik heb de wedstrijd tegen Silkeborg kunnen volgen in dit mooie stadion en ik hoop dat er nog veel overwinningen gaan bijkomen. Het is in elk geval mijn doel om hier mijn beste voetbal te laten zien aan de supporters. Dit zijn mijn eerste dagen in België, maar het bevalt me nu al", aldus Varela.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.