Sander Berge in belangstelling van Manchester United

' Manchester United zet vol in op ex-middenvelder van KRC Genk'

16 augustus om 13:46

De naam Sander Berge zal bij de supporters van KRC Genk nog wel een belletje doen rinkelen. De middenvelder speelde tussen 2017 en 2020 voor de Genkies, alvorens voor een flinke som naar Engeland te trekken.

Volgens journalist Ekrem Konur is Manchester United nu zeer concreet voor de Noor. De Red Devils, die deze zomermercato erg actief zijn, zouden in Berge een welkome versterking van het middenveld zien en hebben de onderhandelingen opgevoerd.

Genk ontving van destijds rond de 25 miljoen (inclusief bonussen) euro van Sheffield United voor Berge, die vervolgens nog voor 14 miljoen naar Burnley FC verkaste. Man Utd zou nu tussen de 25 en 30 miljoen euro moeten neertellen.

Berge had een prima periode bij Burnley, waar hij onder Vincent Kompany in de Premier League speelde. Daar heeft de Noor een zodanig goede indruk achtergelaten dat hij nu mag hopen op een transfer naar de gevallen topclub onder leiding van de Nederlandse coach Erik ten Hag.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.