RSC Anderlecht hoopt Gustavo Puerta bij Bayer Leverkusen los te weken

'Puerta heeft beslissing genomen en kiest niet voor avontuur bij RSC Anderlecht'

17 augustus om 21:11
Laatste update: 17 augustus om 21:11

Er is nog hoop voor RSC Anderlecht wat Gustavo Puerta betreft. De Colombiaanse middenvelder zou nog drie concrete aanbiedingen op tafel liggen hebben, waarbij zondag de beslissing zou vallen. 

Naast RSCA zouden ook Bröndby IF, de club van Jordi vanlerberghe, en het Griekse PAOK concrete interesse hebben. Dat meldt Tipsbladet. Volgens de Denen is Bröndby akkoord met Bayer Leverkusen over twee mogelijke constructies. Ofwel zouden ze 3,5 miljoen euro op tafel leggen, met een miljoen extra aan bonussen. De andere mogelijkheid is dat Puerta een jaar gehuurd wordt met aankoopoptie.

Het Duitse Fussballtransfers wil echter niet bevestigen dat Bröndby in polepositie ligt. 'Zij tonen veel interesse, maar zijn momenteel niet de meest realistische optie voor een transfer', klinkt het daar. Puerta zou nog drie concrete aanbiedingen voor een transfer op tafel liggen hebben. 'De speler zelf geeft de voorkeur aan een overstap naar een andere club', gaat het verder. 

RSC Anderlecht lijkt zo nog in de running te zijn om de 21-jarige Colombiaan over te nemen. 

UPDATE: Volgens het Deense Tipsbladet zal RSC Anderlecht alvast niet de nieuwe club van Puerta worden. De bron geeft aan dat de middenvelder heeft besloten om voor het Engelse Hull te kiezen. De Brusselaars lijken alvast te hebben doorgeschakeld en denken naar verluidt aan de komst van Niklas Dorsch (ex-KAA Gent).

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.