Transfers in Challenger Pro League

Van Engelse spits tot ex-PSG-talent: Tien transfers om naar uit te kijken in de Challenger Pro League!

16 augustus om 18:45
Laatste update: 16 augustus om 18:45

Het nieuwe seizoen in de Challenger Pro League staat voor de deur. Ook in onze Belgische tweede klasse mogen we heel wat nieuwe gezichten verwachten. Voetbalprimeur.be stelt alvast tien namen voor die we dit seizoen maar beter in de gaten kunnen houden! 

Luka Lukanic - Jong Genk
Lukanic werd enkele weken geleden overgenomen van het Kroatische Dinamo Zagreb. Hoewel men bij KRC Genk erg opgetogen lijkt met zijn komst, mag hij eerst een jaartje gaan rijpen in de Challenger Pro League bij Jong Genk. De 20-jarige defensieve middenvelder moet een sterkhouder gaan worden op het middenveld onder Thomas Buffel.

Jeppe Erenbjerg - SV Zulte Waregem
Hoewel SV Zulte Waregem met slechts twee nieuwkomers nog niet meteen erg actief is geweest op de transfermarkt, zouden beide transfers wel eens een schot in de roos kunnen zijn . Met Benoit Nyssen plukte Essevee een uitblinker van RFC Luik weg, die tevens in het 'VP Elftal van het Jaar' stond. Daarnaast is de komst van Erenbjerg zeker iets om naar uit te kijken. De 24-jarige flankspeler kwam over van Boldklubben af 1893 uit de Noorse tweede klasse, waar hij vorig seizoen goed was voor 14 doelpunten en 6 assists.

Ademola Ola-Adebomi - SK Beveren
SK Beveren liet met Taofeek Ismaheel, Bryan Goncalves, David Hrncar, Louis Verstraete en Goduine Koyalipou maar liefst vijf sterkhouders - én de topschutter van afgelopen seizoen -vertrekken. De 20-jarige Ademola Ola-Adebomi lijkt nu de opvolger van Koyalipou te moeten worden voorin. De targetspits van 1m95 uit Engeland wordt gehuurd van Crystal Palace en liet alvast een goede indruk na in de laatste oefenwedstrijd tegen RSC Anderlecht. 

Magnus Munck - RSCA Futures
RSC Anderlecht heeft onlangs nog maar eens Deens bloed in huis gehaald. De 19-jarige Munck kwam dit seizoen op huurbasis over van FC Norsjaelland en lijkt zich eerst te moeten gaan bewijzen bij de RSCA Futures in de Challenger Pro League. De paars-witte ogen zullen de komende maanden alvast op de Deense jeugdinternational gericht zijn! 

Timo Schlieck - RSCA Futures
Terwijl afgelopen seizoen Colin Coosemans nog steevast in doel stond bij de RSCA Futures, blijft het nog maar de vraag wie er dit seizoen onder de lat zal staan. Met Timo Schlieck haalde  paars-wit alvast een stevige concurrent in huis voor Timon Vanhoutte en Rik Vercauteren. De 18-jarige Duitser kwam over van de U19 van RB Leipzig en lijkt vol zijn kans te willen gaan in de Belgische tweede klasse. 

Ibrahima Kébé - Lommel SK
Lommel SK haalde met Kébé een defensieve middenvelder in huis die eind 2023 zijn debuut mocht maken in La Liga. De Malinees kwam in totaal 69 keer in actie voor Girona FC, al was dat slechts 2 keer in de Spaanse hoogste klasse. Desondanks lijkt Lommel met Kébé een nieuwe sterkhouder op het middenveld te hebben gehaald.

Kays Ruiz-Atil - Francs Borains
De 21-jarige aanvallende middenvelder, die ook op de flank uit de voeten kan, kwam enkele weken geleden over van AJ Auxerre. Het voormalige toptalent van La Masia mocht enkele seizoenen geleden nog 7 optredens maken voor PSG, maar écht doorbreken kon hij er niet. Ruiz-Atil wil nu na een passage bij FC Barcelona B en de kampioen in de Ligue 2 zijn carrière helemaal herlanceren in de Challenger Pro League. Alvast een speler om in de gaten te houden! 

Shandre Campbell - Club NXT
De in 2005 geboren Zuid-Afrikaan kwam in juli over van SuperSport United voor de transfersom van 800.000 euro. Campbell is een linksvoetige flankspeler die een grote toekomst wordt toegeschreven. Hij moet één van de smaakmakers gaan worden bij Club NXT dit seizoen. Bij de Zuid-Afrikaanse club was hij alvast goed voor 5 doelpunten en 6 assists in 30 officiële duels.

Faniel Tewelde - Lommel SK
Alsof er met Zalan Vancsa nog niet genoeg talent op de flanken liep bij Lommel, heeft groen-wit nu ook de 17-jarige Tewelde te pakken. De Noor staat gekend als absoluut toptalent en heeft op zijn jonge leeftijd dan ook al een marktwaarde van 2,5 miljoen euro. Op 15-jarige leeftijd mocht hij reeds zijn profdebuut maken voor Odds Ballklubb, waarbij hij meteen goed was voor twee assists. 

Jason van Duiven - Lommel SK
Nogmaals een transfer die dankzij de kapitaalkrachtige City Group gerealiseerd kon worden. Het 19-jarige talent van PSV werd voor maar liefst 3 miljoen euro losgeweekt bij de Nederlandse kampioen, een bedrag dat zelden gezien wordt in de Challenger Pro League. Ondanks zijn jonge leeftijd zijn daarom ook meteen de verwachtingen erg hoog voor de Nederlandse jeugdinternational. Voor Jong PSV was hij alvast goed voor 21 doelpunten en 4 assists in de Keuken Kampioen Divisie. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.