Real Madrid wint Europese Supercup na winst op Atalanta

Real Madrid alweer winnaar van Europese Supercup, Koninklijke nu recordwinnaar

14 augustus om 22:51
Laatste update: 14 augustus om 23:01

De Europese Supercup is een prooi geworden voor Real Madrid. In een match die lang gelijk opging waren het de Spanjaarden die uiteindelijk aan het langste eind trokken. Rode Duivel Charles De Ketelaere leverde een sterke partij af bij Atalanta.

Real Madrid trad aan met zijn sterkste elf en dat betekende dat Kylian Mbappe zijn debuut maakte voor De Koninklijke. Thibaut Courtois stond onder de lat bij de Madrilenen. Atalanta mistte Gianluca Scamacca, die vorig seizoen veel indruk maakte in Bergamo. De spits is lang out met kruisbandblessure. De Ketelaere kwam wel aan de aftrap voor Atalanta.

Atalanta speelde voor het eerst de match om de Europese Supercup, maar dat was niet te merken aan de Italianen. Lang hield de winnaar van de Europa League van vorig seizoen gelijke tred met de recordwinnaar van de Champions League.

Al na zes minuten liet De Ketelaere zich zien met steekpass op Davide Zappacosta, maar de dreigende situatie smoorde in de kiem omdat Ademola Lookman een overtreding had begaan. Daarna nam Real het initiatief over en dat leidde na een kwartier tot mogelijkheden voor eerst Mbappé en daarna Vinicius.

Even voor het half uur was Courtois plots kansloos toen verdediger Eder Militao van Real een voorzet bijna tot own goal verwerkte, maar de lat bracht redding voor de Spanjaarden. Vlak voor rust raakte ook Real het aluminium, het was Rodrygo die pech had in de afwerking na een splijtende pass van Vinicius. 

Vlak na de pauze moest Courtois nog eens in actie komen, hij ranselde een kopbal van Mario Pasalic knap uit zijn doel. Real was gewaarschuwd en nam het heft weer stevig in handen. Op het uur betaalde dat zich uit toen Federico Valverde na een fraaie actie van Vinicius kon afronden: 1-0. 

De Ketelaere ging naar de kant bij Atalanta, maar terug in de wedstrijd kwamen de Italianen niet meer. Even later luisterde Mbappé zijn debuut bij Real namelijk op met een doelpunt. Op assist van Jude Bellingham werkte de Fransman overtuigend af en bracht de tweede Real-goal op het scorebord. 

Zo won Real Madrid de Europese Supercup al voor de zesde keer en dat betekent een historische prestatie. Barcelona en AC Milan wonnen elk vijf keer, maar geen enkele club heeft er zoveel als Real.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.