Coucke over faillissement KV Oostende: "Daar 'bon ton' om alles op mij te steken"

Coucke praat over faillissement KVO: "Daar 'bon ton' om alles op mij te steken"

14 augustus om 07:55

Voor het eerst reageerde Marc Coucke op het faillissement van zijn voormalige club KV Oostende. De Anderlecht-eigenaar betreurt de kritiek die hij krijgt van de achterban van KV Oostende.

In 2017 besloot Coucke om eigenaar van Anderlecht te worden, en dat neemt de achterban van KV Oostende hem kwalijk. "Ik denk dat ik altijd een deel van de oplossing geweest ben, niet van het probleem. Maar om één of andere reden is het daar 'bon ton' geworden om alles op mij te steken", vertelde Coucke volgens Het Laatste Nieuws.

Deels komt de kritiek doordat Coucke een tribune liet bouwen vlak voor zijn vertrek, wat zou hebben geleid tot nog meer financiële problemen. "Pas op, ik snap dat de Oostendenaars fantastische momenten gehad hebben en misschien denken dat ze plots niet goed genoeg meer waren. Maar dat was niet het geval", zei Coucke.

Coucke kan zich niet helemaal vinden in de kritiek. "Die kritiek is echt niet plezant. Ik luister altijd enorm naar kritiek, maar hier kan ik niet tegenop", aldus Coucke.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.