'Anderlecht wil Dreyer houden of bod van ruim tien miljoen euro'

'Anderlecht wil Dreyer niet per se laten gaan, maar vet bod kan welgekomen zijn'

13 augustus om 09:46
Laatste update: 13 augustus om 13:21

RSC Anderlecht gaf tot dusver in deze transferzomer amper drie miljoen euro uit, maar haalde daar wel al drie versterkingen mee binnen: Ludwig Augustinsson, Thomas Foket en Jan-Carlo Simic. Voor aanvallend georiënteerde nieuwkomers zal waarschijnlijk meer geld nodig zijn. Mogelijk werft Anderlecht wat fondsen met een verkoop van Anders Dreyer.

Het Laatste Nieuws laat er geen twijfel over bestaan: liefst van al houdt paars-wit Dreyer gewoon aan boord. De Deense vleugelaanvaller was vorig seizoen één van de meest bepalende figuren, met negentien doelpunten en negen assists. Hoewel hij in de nieuwe jaargang nog droog staat, gelooft Anderlecht dat hij die cijfers kan herhalen. Bovendien wordt Dreyer gerespecteerd vanwege zijn wekelijkse inzet en werkkracht.

Toch staat de economische toestand van Anderlecht niet toe om zomaar elk bod naast zich neer te leggen. De verkoop van Zeno Debast leverde zestien miljoen euro op, maar als Jesper Fredberg nog een transferoffensief plant, is er waarschijnlijk extra geld nodig, meldt HLN. De putten uit het verleden mogen dan wel gedempt zijn, de financiële slagkracht is nog niet zo groot in Brussel.

De speler met de grootste transferwaarde binnen de kern? Dreyer. Zijn huidige waarde wordt op vijftien miljoen euro ingeschat, ook al kwam de Deen op het voorbije EK geen minuut in actie. Volgens HLN verlangt Anderlecht bij een potentiële aanbieding voor Dreyer minstens tien miljoen. Tot op heden kwam er nog geen enkel bod binnen.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.